Meddelelser

06-10-2020: TAK FOR SÆSON 2020
En kæmpe tak til alle JER, der har medvirket til at gøre sommeren 2020 til en af de bedste i Birkerød Torvedages historie. Selv om vi startede op en måned senere og selv om vi måtte aflyse de to sidste lørdage på grund af corona. Vejret var også med os i år.
Sammen med Birkerød Byforum planlægger vi pt. at skabe nogle hyggelige julearrangementer på adventssøndage i december i Hovedgaden. Det vil vi informere meget mere om og håber at corona ikke vil spænde ben for det.
Mange hilsener fra teamet bag Birkerød Torvedage
På foto nedenfor fra venstre Erik, Kirsten, Jack, Rikke og Sven. Birgitte, Søren, Das, Jens Jacob og Luc kom ikke med på fotoet.
23-09-2020: Vi aflyser resten af sæsonen 2020 pgra. Corona
Efter lange og svære overvejelser, hvor vi har talt med  kommunen, Corona-hotline og flere andre, aflyser vi de to sidste torvedage i år.  Vi stopper mens legen er god, vi kan ikke forsvare det overfor os selv, stadeholdere og gæster på Torvet.
Vi håber, at vi så kan vende stærkt tilbage næste år.
03-09-2020: Se program for september 2020 i menupunkt ovenfor
29-08-2020: Mathilde Falch på Birkerød Torvedage
En herlig torvedag lørdag 29. august hvor solen skinnede og der var stemning på torvet.
Matilde Falch spillede på guitar og sang solo. Mange kom for at overvære koncerten – men heldigvis ikke så mange at det overskred corona-grænsen. Derfor havde vi med vilje ikke annonceret udover på facebook.
Matilde havde samme morgen digtet en lille sang til dagens anledning ”Det er lørdag igen”, en sang til Birkerød Torvedage. Den vakte begejstring, ikke mindst for Torvedages arrangører.
Det er lørdag igen.
Jeg kender et sted man gerne vil være.
Det er lørdag igen.
Et sted hvor der er ting man kan se og fortære.
Det er lørdag igen.
Det er et sted hvor alle er glade.
Det er lørdag igen.
Jeg snakker om Birkerød Torvedage.

Her er en video hvor Mathilde synger sangen på Birkerød Torvedage.
08-08-2020: Åbning af Birkrødbåndet
Birkerød Torvedage har deltaget i et arbejde med Birkerødbåndet i Birkerød Hovedgade sammen med Rudersdal kommune, Handelsstandsforeningen og Salling Fonden. Hvis man vil vide mere om båndet er det enkleste at søge på “Birkerød båndet” på nettet. Båndet blev åbnet den 8/8 og et foto fra åbningen kan ses nedenfor. På fotoet ses udover Erik Mollerup /Bycenerudvalget (med saksen) også Niels Jacob Gerlach /Føtex (med slips), Brian Lund Nielsen/Handelsstandsforeningen (hvid trøje bag Mollerup) og Jack Kristensen/Birkrød Torvedage (grå skjorte).
07-08-2020: Nu starter efterårssæsonen med torvedag d. 8/8
Så tager vi hul på anden del af torvedagene i 2020. Det sker på lørdag 8. august, hvor I kan møde en helt fyldt torveplads med stande og gode tilbud.
Der er alt fra tasker, blomster, cremer, nødder, magnet armbånd, keramik og skind, marmelader, uld og vanter, tøjdyr, håndklæder, pølser og køkkensager. Mød også @Rudersdal Bibliotekerne på Torvet. Der vil være mulighed for at få et par bøger med hjem og få en god læsesnak med bibliotekarerne, som bl.a. kan præsentere bibliotekets digitale tilbud og anbefale gode bøger. I Pavillonen vil Bella di Notte have lækre frokostretter og god kaffe – og så vil Pandekagevognen Street Crepes servere pandekager.
Vi får besøg af en rigtig “storyteller”, som alle over 6 år vil nyde. Annemarie Krarup er en efterspurgt professionel historiefortæller, som kan opleves både rundt omkring i Danmark og internationalt på fortællefestivaler i hele Europa. Hun har fortalt professionelt siden 2007 for både børn og voksne og desuden skriver hun bøger med genfortællinger af ukendte danske eventyr, som hun finder i gamle håndskrifter gemt i Dansk Folkemindesamlings kældre. Glæd jer til at opleve hende!
Iøvrigt kan programmet for underholdning på torvedagene for hele august ses her: Underholdning august 2020
06-07-2020: Så er forårssæsonen slut, næste torvedag er 8/8
Lørdag d. 4. juli var sidste torvedag inden sommerferien og afslutter en forårssæson, der er forløbet noget anderledes end oprindelig planlagt – men alligevel har det kun har været en positiv oplevelse.
 Det blev jo kun til fem torvelørdage i foråret, men vi kan se tilbage på en meget vellykket forårssæson. Vi måtte lægge ud med det halve antal stadeholdere af det, vi kunne have haft, af hensyn til afstandskravet. 
Stille og roligt har vi øget antallet af stadeholdere de efterfølgende lørdage, uden at tabe fokus på at minimere smitterisikoen. Der har været håndsprit og skilte på pladsen og alle har passet godt på hinanden.
Der har været god aktivitet på markedspladsen, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra både besøgende og stadeholdere. Flere stadeholdere har allerede sagt, at de kommer igen – og vi har haft besøg af rigtig mange af vores medlemmer, der giver udtryk for at det er dejligt at vi er i gang igen. 
09-06-2020: Underholdningen de næste lørdage på Torvet er følgende:
Lørdag 13/6: Børnearrangement i et samarbejde mellem Birkerød Torvedage og Kommunens Kultur, Teknik og Miljø. Udgangspunktet er FN´s Verdensmål og Bæredygtighed i børnehøjde. Fra kl. 11-14.
Lørdag 20/6:  Bandet “Next Tuesday” kl. 11. OBS ændret til “Fransk sigøjnermusik”
Lørdag 27/6: Rudersdal Musikskole spiller kl. 11.
Lørdag 4/7: Ung i Rudersdal præsenterer et flot program kl. 10-14.
09-06-2020: Indtryk fra første torvedag 6/6, se fotos nedenfor
Birkerød Torvedage havde sæsonåbning lørdag 6. juni – med en måneds forsinkelse pgra. Corona.
Der var et mylder af mennesker, og det var tydeligt at folk var glade for at møde bekendte og naboer efter måneder derhjemme. Quintet Sans Souci´s fem musikere spillede herlig musik, der satte den rigtige torvestemning i gang for stadeholdere, publikum og makkerparret Jesper & Jan i Pavillonen, der havde vin, dejlig mad og god kaffe. Vi sørgede for håndsprit og at der blev holdt afstand.
Fotos fra torvedag 6/6
Links til flere fotos: torvedag 6/6 1torvedag 6/6 2 torvedag 6/6 3
03-06-2020: Vil du hjælpe til på torvedage
Vi mangler assistance på torvedage. Vil du hjælpe til, så læs her om mulige opgaver helt ned til 2 timer Praktisk_hjaelp_paa_torvedage og send en mail til medlem@birktorv.dk
02-06-2020: Åbning af Torvet 6/6 med gode tilbud og Quintet Sans Souci
Så er Torvegruppen klar til at åbne sæsonen på lørdag 6. juni kl. 10.
Stadeholderne kommer med keramik, Aloe Vera, honning, tørklæder og tøj, småkager og marmelade, blomster, Tupperware, pølser og røgvarer, strikkede bluser og plastickunst, smykker, sten og sjove ting.
Det har været et stort savn i nogle år ikke at kunne tilbyde friske grøntsager på Torvet. Vi er derfor meget glade for at kunne byde velkommen til vores lokale Enghave Naturlandbrug, der kommer med helt friske grøntsager.
Kom og oplev dejlig live-musik og sommerlig jazzstemning til tonerne af svingende jazz, soul og latin fra Quintet Sans Souci, med det herboende dansk-amerikanske sangerpar Katrine Rømhild og Paul Kim.
I Pavillonen står Rudersdal Vin sammen med kokken Jan Jensen. De serverer en tallerken hjemmelavede fiskefrikadeller samt et godt glas vin for kun 50 kr. og rigtig god kaffe.
Der er sørget for håndsprit ved ”indgangene” til Torvet, på staderne og i Pavillonen – hold afstand og pas rigtig godt på hinanden – det vil vi gøre.
Vi glæder os til at se jer alle på Torvepladsen.
18-04-2020: Udskydelse af åbning af Birkerød Torvedage til 6/6 – 2020
Oprindeligt var planen at torvedagene skulle åbne d. 2/5. Det vurderer vi, ud fra de oplysninger vi har kunnet samle, til ikke at være muligt.
Til gengæld mener vi, blandt andet baseret på en tilladelse fra Politiet, at en åbning d. 6/6 – 2020 er mulig, så det stiler vi imod.  
Vi bruger nu den næste tid til at planlægge, hvordan det kan ske 100% forsvarligt, bla. ved ny stadeplan, afstandskrav og adgang til værnemidler på pladsen.
19-03-2020: Ny folder til stadeholdere
Vi har fået fremstillet en ny papirfolder til stadeholdere som kan deles ud på torvet o. lgn.
Den er her i elektronisk form: http://birktorv.dk/2020/20200319_RA_Stadefolder_Folder_A5_2020_K02.pdf
16-03-2020: Birkerød Torvedage skifter hjemmeside
Vi har lavet en ny hjemmeside baseret på WordPress for at få en enklere opdatering og forenkle vores administration af hjemmesiden. Man vælger stadig hjemmesiden ved www.birkerodtorvedage.dk.
Den tidligere hjemmeside er nu en form for arkiv, hvor man kan finde oplysninger om tidligere år. Gå til gamle hjemmeside:: https://sites.google.com/site/birkerodtorvedage/home .
23-02-2020: Birkerød Torvedage har fået nye mailadresser
Vi har besluttet at få nogle kortere emailadresser, som forhåbentlig også er nemmere at huske. Derfor skal man for fremtiden skrive til:
Om medlemsspørgsmål: medlem@birktorv.dk
Om stadeleje, administration og øvrige spørgsmål: adm@birktorv.dk
31-01-2020: Generalforsamling afholdt
Birkerød Torvedage afholdt generalforsamling 28/1 – 2020.
Find formandens beretning her: http://www.birktorv.dk/2020/20200128_RA_Formandens_beretning_2020.pdf
Referat kan findes på vores gamle hjemmeside her: https://sites.google.com/site/birkerodtorvedage/foreningen-birkeroed-torvedage/generalforsamling-2020
Efter generalforsamlingen ser bestyrelsen nu således ud, fra venstre:
Svend Friis, Søren Stockmarr, Kirsten Broager (suppleant), Rikke Andersen (formand), Brian Lund Nielsen (Handelstandsforeningen), Birgitte Haynes (kasserer), Erik Lindgreen (næstformand), Jack O. Kristensen. Birte Kastrup (suppleant) var ikke til stede da fotoet blev taget.
BT bestyrelse 2020